NYHETSBREV Desember 2015

JULE-NYHETSBREV 2015
(Trykk her for å lese nyhetsbrevet online)

 

Kjære HUB-venner

 

God Jul, og takk for all støtte gjennom året!

Det startet med innvielse av barnehjem med skole ved senter 2, og tre måneder senere ble gjestehus med kjøkken ferdig, og tatt i bruk. Desverre døde vår senterleder, som bodde sammen med barna, og det ble en vanskelig tid for barna der. James med familie måtte derfor bli en lengre periode ved senteret, inntil ny leder fant seg til rette, og kunne bli en trygg person for barna.

I høst startet planlegging av et større nybygg ved senter 1. Dette kan dere se tegning av på hjemmesiden (www.ugandasbarn.org). Det ble betalt registreringsgebyrer ved diverse kontorer, samt at skoleledelsen for Kampala var på befaring og gav godkjennelse. I november ble det utført grunnarbeider for 7000 dollar. I går ble det sendt 8500 britiske pund, etter at Verdibanken innvilget et lån på kr 100 000,- Råbygget i underetasje beregnes å kunne gjøres ferdig for denne summen, og tatt i bruk midlertidig når nytt skoleår starter 1. februar 2016.

Vi hadde planlagt å vente med å sende pengene til kursen på valuta ble bedre. Men så fikk vi inn en julegave til barna på kr 10 000,-. James ba derfor om at pengene ble sendt snarest. Han hadde fortalt barna at de nå ville få klær eller sko i julegave + litt ekstra god mat. Det har skjedd bare en gang i deres liv før, da samme giver sendte kr 10 000,-Barna kjenner vi jo, de kan jo få steintroll til å smelte. Så nå blir det nyttårsgave i stedet.

 

VI I HUB TAKKER PÅ DET VARMESTE FOR ALT DERE HAR BIDRATT MED GJENNOM ÅRET OG ØNSKER DERE EN VELSIGNET JULEHØYTID OG ET GODT NYTT ÅR.

Med hilsen fra styret: Olav, Leif, Ove, Sverre,

samt James med familie og staben ved sentrene i Uganda