Siste Nytt

Oppføring av nytt senterbygg er påbegynt! Under følger noen bilder:

UTSENDINGER TIL UGANDA!
Tre av våre faste støttespillere har bestemt seg til å ta turen til Uganda i høst for å besøke HUB-skolene i og rundt Kampala. Etter lang planlegging nærmer det seg avreise midt i november. Vi regner med tilbakemeldinger i form av bilder, videosnutter og kanskje en reiseblogg...

Fint om noen av dere vil være med å gi et lite bidrag til ungene! Les mer om dette på info som ble lagt ut på Inger-Johanne's Facebook-side;

Hjelp - jeg skal til Uganda!
Kjære Facebook-venner! Sammen med to svigerinner (Heidi Tangen og Grete Rudi Thorsen) drar jeg til Kampala i november, for å besøke tre skolesentre for foreldreløse barn. Vil du være med å hjelpe så vi kan ha med noe til barna?
Vi har i noen år nå støttet den norske organisasjonen Hjelp Ugandas Barn (HUB)s arbeid, og har fått invitasjon til å besøke stedet for å se hvordan arbeidet drives og få treffe ungene.
Sentrene er et resultat av lokale initiativ, der barna bor hos vertsfamilier (mange enker), med tilbud om skole og aktiviteter om dagen. Her får de også mat, klær og ellers medisinsk hjelp. På de tre skole-sentrene, som ledes av pastor James Mugobansonga, går det 125 barn. Han og kona har tatt til seg syv barn, i tillegg til sine egne 10!
Vi ønsker å ha med noe til dem som sjelden opplever gleden ved å få noe. Kunne du tenke deg til å være med og hjelpe oss med å glede barna, så er vi veldig takknemlige!
*Du kan gjerne strikke ullsokker, som trengs til kalde barneføtter på nettene. (Str. 5 - 14 år.)
*En liten strikkedukke kan være en trøst og en fin leke til den som ikke har noen. NB! Vi har oppskriften! Send en sms eller en melding på FB.
*Skulle du ønske å gi en liten pengegave blir det godt mottatt til mat, skolemateriell eller et spesielt behov. Alt går til barna.
Du kan gjerne bruke VIPPS til nr. 95128484, merkes "Uganda", eller send en melding/SMS og du skal få et kontonummer.
Håper dette er noe du kunne ha lyst til å være med på, og vi gleder oss til å høre fra deg. PS: DEL gjerne!
Klem, Inger-Johanne.
...

View on Facebook

Mon tro nårtid hub-barna i Uganda skal kunne legge seg mette, og vite at morgendagen ikke ender i sult ...

View on Facebook

Kjære HUB-venner.

Så stunder det mot jul og et nytt år.
Vi beklager at vi ikke får sendt ut nyhets-brev, dette grunnet vi har hatt så mye å gjøre og ikke er så mange som kan jobbe med oppdateringer.
Likevel er det en glede og fortsatt kunne være bindeledd mellom barna i Uganda og dere givere.
I november ble det sendt $ 2000, og etter 3 mnd hvor barna hadde sultet, så ble det kjærkomment å bidra med litt god mat, og øke fra 1 måltid pr dag til 3 siste mnd av skoleåret.
En av senterlederne døde dette året, og det ble en vanskelig overgang, hvor James måtte være ved senteret over lengre tid. Jeg beundrer at en biskop ofrer seg slik for barna, som han gjør. Det forteller også at når han har drevet disse senterstedene i 30 år, uten tilskudd, utenom lokale menigheter, så er det garantien hub-venner har for at midler ikke missbrukes.
Videre bygging av senter 1 bygget har stått i stampe, siden jeg tok opp lån på kr 100 000 i januar. Jeg har gitt eiendommen min med alt løsøre til HUB, og denne ble leid ut fra 1.mai d.å. Leieinntekt går til nedbetaling av lånet. Jeg har også avtalt utleie av min leilighet i Litauen fra 15. januar 2017, for 1-2 år. Disse inntektene går også til hub og er skattefritt her.
Personlig har jeg avgjort at mitt bidrag skal gå til bygninger og utstyr. Det er fjerde bygg som nå oppføres, men jeg har satt en grense ved 2 etasjer ved senter 1.
Alt som kommer inne fra givere/partnere går til nødhjelp, som mat, klær, lege og skolemateriell for barna.
Jeg fikk epost fra James, som ba meg takke alle som har gitt penger i året som har gått, og ønske dere en God Jul og et Godt nytt år.
Det samme ønsker vi dere fra hub.

Varm hilsen fra Olav, Leif-Oddvar og Sverre
...

View on Facebook